kis ország, kis internet

Webber

Webber

A világ legnagyobb cége jöhet létre

2014. március 13. - al webber

Már amennyiben összejönnek a Softbank elnökének, Masayoshi Sonnak a tervei. A japán tech mogul felvásárlási kedve töretlen, és az amerikai Sprint mobilcég megszerzése után most a T-Mobile-ra fáj a foga (az amerikaira).

A Sprint és T-Mobile esetleges fúziójával létrejövő új cég egyenrangú partnere lehetne az amerikai piac két nagyágyújának, az AT&T-nek és a Verizonnak. És pont ezt akarja Son. Azt mondja igazi harcot akar, három egyenrangú szereplő egyenlő esélyekkel vívott csatáját: árháborút, technológiai háborút. (Bárcsak itthon is így gondolná legalább 1 a három mobiltársaság közül!) 

image

Masayoshi Son a néhai Steve Jobsszal

 

Japán legnagyobb távközlési cégének vezetője az USA meghódításával szeretné elérni cseppet sem szerény célját: “I want to be No. 1.” A világ legnagyobb cégét akarja létrehozni, minden mérőszám szerint: értékesítés, profit, piaci kapitalizáció. Ha ez így lenne, akkor a jelenlegi első Apple-t és második Google-t tolná eggyel lejjebb a ranglistán. Nemrég még arról cikkeztek, hogy most először a történelemben a piaci kapitalizáció alapján számított két legnagyobb cég is a technológiai szektorban érdekelt (amikor a Google is megelőzte az Exxon olajtársaságot). Ha Son tervei bejönnek, akkor már az első három is tech/távközlési cég lenne. 

Meglátjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://webber.blog.hu/api/trackback/id/tr415858377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása