kis ország, kis internet

Webber

Webber

Az index új ruhája

2014. március 14. - al webber

Pár napja egy beharangozó jelent meg, ma pedig már a vadonatúj index. Erről részletesen itt, itt és itt. Határozottan szebb lett, mint a már kissé megkopott előző design, minden nagyon flat, követve a tavalyi trendeket, tehát pár évig használható marad. Mint minden hasonló nagy projekt, ez sem mentes a hibáktól, lesz feladata a supportnak a következő napokban, az biztos. Ezekre gondolok:

Az egyetlen új feature, a bal felső sarokból a villám ikonnal elérhető "mindeközben ma" rovat scrollja egyáltalán nem működik, a mögötte lévő főoldal tekeredik csak. Szerencse, hogy ez a rovat a jobb hasábból is elérhető, és ott még használható is. 

Az új, és egész szépre sikerült sticky header még csak a főoldal kiváltsága, a teljes rovatszerkezeten nem sikerült eddig keresztülvinni. Lásd mondjuk velvet

Egészen használható lett viszont a bal felső sarokban a "hamburger", az okostelefonoktól indult, lassan az egész webet elárasztó, egyezményes menü ikon. A rovatok közötti navigálás lenne a célja, bár kb. ugyanezt a rovatszerkezetet a logó alatt is megtaláljuk vízszintesen. Igaz, az nem sticky, hogy valami érvet mellette is mondjak. És az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a hambi menüből még több extra - de valójában nem túl olvasott - rovatot is el lehet érni, mint eurologus, nagykép, budapest, stb.

A fizető vendégé az elsőbbség, ez a térre is igaz, a bannerek már szépen ott figyelnek minden nekik szánt helyen, ellentétben a képekkel, amelyek viszont itt-ott hiányoznak (pl. cikkajánlókban):

A térkihasználásnál maradva: a reszponzív dizájn egész jól gazdálkodik a monitorral, 1140 pixelig nyújtózik, ami nem rossz, bár a népek 80%-a 1280-nál is nagyobb felbontáson nézi már a világot, tehát ezzel óvatosan bántak a tervezők.

Elsőre ennyi, lesz még folytatás... 

A bejegyzés trackback címe:

https://webber.blog.hu/api/trackback/id/tr815860428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása