kis ország, kis internet

Webber

Webber

Edd meg amit főztél! Gasztrosite-ok itthon

2010. szeptember 24. - al webber

Rengeteg receptekkel foglalkozó magyar weboldalt találunk, ha kicsit körbenézünk, nem is kell messzebb menni a startlapnál, teli van ilyen témájú linkkel. De ha jobban megvizsgáljuk ezeket, elég siralmas a kép, a design 1.0, a használhatóság meg még annyi sincs, kaotikus, low budget weboldalakra bukkanunk. Röviden: hiányzik a pénz.

 

Pedig nem kellene, hogy így legyen: az internetező magyarok körében már szerény fölénybe kerültek a nők, a téma pedig örökzöld, mert ugye "enni kell". Ha pedig ehhez hozzávesszük, hogy mekkora szeletet hasít ki hagyományosan a reklámtortából (érted: ...torta!) az FMCG szektor, akkor joggal várhatnánk virágzóbb, reklámokban dúskáló weboldalakat. 

Mindezeket tapasztalva kicsit körbenéztem, hogy mi a helyzet ezen a piacon nálunk.

Nehéz győztest, királyt kikiáltani a kategóriában, mert a célzottan receptekkel foglalkozó oldalakon kívül ott van néhány, a női tematikában nagyágyú portál: nlc, femina, velvet, és ezeken is (legalább az első kettőn biztosan) bőven van főzés-asszisztens üzemmód.

Na de ami az önálló receptes oldalakat illeti: hát nagyon vegyes a kép. "Az attól függ..." - mondhatnánk, és így is van, attól függ, hogy hol nézzük. Ami közös minden mérésben, hogy a mindmegette.hu vezet (nekik van egyébként egyedül iphone alkalmazásuk is, ami ingyenes).

A medián szerint toronymagasan vezet az Axel Springeres mindmegette, de ugye a medián nem mér mindent:

 A google szerint pl. itt van két olyan oldal, amiket a medián nem hitelesít, de amúgy jóval nagyobbnak tűnnek, mint az előző dobogósok: 

 

 

 

 

 

 

Az alexánál ugyanazt a trendet láthatjuk, mint a google-nál: a tutireceptek.hu sokéves stabil második helyét idén bizony már elvette a magabiztosan növekvő nosalty.hu

Kár, mert én a sósat szeretem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://webber.blog.hu/api/trackback/id/tr1002321374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása