kis ország, kis internet

Webber

Webber

Milyen a magyar a google szerint?

2010. szeptember 11. - al webber

A Google Instant bevezetése kapcsán találtam egy cikket, amihez az egyik hozzászólásban valaki összeszedte, hogy miket ajánl a Google amikor leütjük az első karaktert a keresőben.

Ezek után kíváncsi voltam, a google.hu miket dob fel a gépelés elkezdésekor, érdekes:

katt a képre a nagyításért!

 

Persze ez biztosan nem az aranystandard, de éppen nekem éppen most így jelent meg, ami azért csomó következtetésre ad lehetőséget: 

1. A magyar imád olcsón (sz*rt) vásárolni: auchan, aldi, baumax, cora, decathlon, dm, ebay, expressz, használtautó, ikea, jysk, kika, lidl, obi, praktiker, quelle, tesco, vatera, zara. Véletlenül sem mondjuk CBA (vagy ABC?).

2. A magyar nem netezik, hanem videót (TV-t) bámul. Ha nincs a tévében semmi, akkor mozi helyett egyszerűbb és olcsóbb lelopni torrentben: beload, bithumen, digi, digitv, movie, ncore, netmozi, port.hu, rtl minden mennyiségben, tv műsor, utorrent, youtube, youtube downloader, xider.

3. A magyar magyarul beszél, angolul véletlenül sem, ezért kell neki az angol magyar szótár, angol szótár, feliratok, google fordító, sztaki, szótár, webfordítás.

4. A magyar nem nagy hírfogyasztó, de ha mégis, akkor az index-et, origo-t, és nso-t (Nemzeti Sport Online) olvassa. De mivel nehéz megjegyezni ezeket a fránya url-eket, inkább beírjuk, hogy hírek, lesz, ami lesz.

5. Mi magyarok, már csak a netért fohászkodhatunk, ha meg szeretnénk tudni merre hány méter: bkv, budapest térkép, elvira, google maps, google earth, máv, menetrend, maps, térkép, útvonalterv, utcakereső, volán, wizzair.

6. Twitter nincs a top5-ben, mi még jobban szeretünk e-mailezni és csevegni: chat, citromail, ebuddy, freemail, gmail, hotmail, msn, skype, yahoo (mail?). 

7. A facebook lenyomta a freemailt, az iwiw pedig nincs a top5-ben i betűre, annál inkább az időjárás, és időkép. Ez nagyon izgathat minket, mert a köpönyeg rögtön 2 helyet is elfoglalt a k betűnél, és itt van még az omsz is.

8. Imádunk mobilozni, nem hiába van több mint 10 millió előfizető kishazánkban, de meglepő, hogy a t-mobile nincs a top5-ben, bezzeg a telenor és a vodafone. Iphone-t nem veszünk, nokia, samsung játszik, mint ahogyan android-ot és apple-t sem dob fel a Google honfitársainknak.

9. A celebek még nem öntötték el a kereső ajánlóját, csak két sztár akad széles e hazában: Justin Bieber (az ki?) és a Quimby. A többit rádióban hallgatjuk (Class FM és Radio 1-et kínál nekünk a Gugli), vagy letöltjük (zeneletöltés), és hogy értsük is, a zeneszöveget is hozzá (amit majd jól lefordítunk, lásd 3-as pont). Ha mégis előben hallgatjuk, akkor csak és kizárólag a Petőfi hídnál tesszük: Zöld Pardon, vagy esetleg Rio. Ízlés szerint.

10. Végül: nincs is jobb, mint munkahelyi unatkozás helyett bárgyú vicceket, idióta képeslapokat küldözgetni egymásnak (még a powerpoint körlevelekről sem szokott le az magyar), és ha ezekből kifogytunk, ingyen és online játszani egy picit, ezért keresünk játékokat, névnapokat, postát, vicceket, xfire-t, y8-at, grepolist, honfoglalót, idézeteket, képeslapokat.

 

Bónusz kérdés: vajon hányan vannak, akik még nem fedezték fel a windows jobb alsó sarkában az órát? 

Válasz: Pont annyian, ahányan a pontos időre keresnek a google-ban.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://webber.blog.hu/api/trackback/id/tr392288643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása