kis ország, kis internet

Webber

Webber

Az airbnb letarolja Európát?

2014. március 21. - al webber

A manapság egyik legforróbb szálláskeresési oldal, az Airbnb bejelentette, hogy az eddig összesen bevont 300 M $ után hamarosan 4-500 M $ friss tőkét kíván szerezni, amiről már előrehaladott tárgyalásokat folytat. És mellékesen kiadtak pár adatot is az elmúlt időszak eredményeiről, ez talán most még érdekesebb. Ezekről van szó:

Az elmúlt évben több mint egy millió angol és ugyanennyi francia vendégük volt, és hasonló mértékben foglaltak le szállásokat spanyol és olaszországi desztinációkra. A jelentés szerint az európai szálláshelyeken megfordulók 80% európai, ami nekünk azért kevésbé meglepő. Az már talán inkább, hogy a globális Airbnb foglalásokban immár több mint 50% az európai foglalás, most először (a San Francisco-i startup természetesen először az USA-ban terjedt el, évekkel ezelőtt). Az európai terjeszkedést a közelmúltban nyitott több új iroda is támogatja: London, Párizs, Barcelona, Milánó mellett van már irodájuk Berlinben, Moszkvában is. 

A korábbi 2,5 Mrd $-ról az új potenciális tőkebevonás kb. 10 Mrd $-ra emelheti a cég értékét, ami szintén alátámasztja a dinamikus növekedést. Ezek szerint a német klónsite, a Wimdu nem túl sikeresen próbálta megkaparintani az európai piacot. Az első mindent visz. 

Kis hazai kiegészítés: mikor először találkoztam az oldallal, kb. 2 évvel ezelőtt, 250 körüli magyarországi szálláshely volt rajta. Most majdnem a tízszerese, és ez nem csak a hazai ingatlanpiaci helyzetnek köszönhető, hanem nyilvánvalóan a site növekedésének is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://webber.blog.hu/api/trackback/id/tr155872282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása