kis ország, kis internet

Webber

Webber

Dübörög a román emag?

2014. május 15. - al webber

A közelmúltban rendszeresen belefutok az emag.hu hirdetéseibe, már nem csak online, de a legnagyobb kereskedelmi tévék reklámblokkjaiban is. Eddig azt hittem, hogy csak egy webshop a sok közül, akinek valahonnan óriási reklámbüdzséje lett, vagy valakivel nagyon jóban van, de sosem vettem a fáradtságot, hogy megnézzem kik állnak mögötte. Eddig...

emag3.png

Az emag.hu-ról nem egyszerű kimatekozni a tulajdonosi hátteret, a láblécben impresszum, vagy hasonló link helyett csak egy minimál infó található: "Dante International SA" - tehát nem is hazai illetőségű a cég, hanem romániai (így sajnos Opten adatokra nem tudtam keresni). A cégre keresve egyetlen használható infót találtam: a transindex.ro 2012-ben számolt be arról, hogy a dél-afrikai Naspers csoport felvásárolta a Dante részvényeinek 70%-át. A Dante 2011-ben 145 millió eurós forgalmat bonyolított (de nem derült ki, hogy hány országban, honnan jött össze ez a meggyőző árbevétel), a vételár a Naspers éves beszámolója szerint pedig mintegy 15 milliárd Forint volt.

Szintén ebből a beszámolóból derül ki, hogy a Naspers még szintén 2012-ben megvette a cseh Netretail 79%-át, amit itthon leginkább a Mall.hu áruházáról ismerünk, a vételár 38 milliárd Forint cash-ben.

A teljes kapcsolati háló feltérképezése nélkül is az tehát biztos, hogy a vatera, az olx (apród), a mall.hu és az emag.hu is a dél-afrikai cégcsoport része, ami már önmagában is igen csinos portfolió. 

A bejegyzés trackback címe:

https://webber.blog.hu/api/trackback/id/tr366169272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása